Logo Valldoreix Plural

Som plurals amb un objectiu comú: Valldoreix

Associacions veïnals i els partits polítics de progrés de Valldoreix, amb ànim d'aconseguir la Presidència de l'Entitat Municipal, hem format una coalició preelectoral per poder transformar Valldoreix i tenir una vila millor, més verda, més neta, millor urbanitzada i més segura, amb la màxima convivència, i una administració més moderna, eficient, eficaç i austera.
Som grups diversos, que coincidim en els objectius de política local, malgrat que podem diferir en alguns objectius polítics de més gran abast. Però, en tot cas, el diàleg i el debat entre nosaltres és enriquidor, constructiu i profitós per a Valldoreix.

Juanjo Cortés, el nostre candidat a President

Juanjo Cortés Garcia

Juanjo Cortés García

Molt implicat en la vida cultural i social de Valldoreix, és tècnic de l’EMD. Coneix en profunditat el seu funcionament, les potencialitats que té, i les millores que és imprescindible impulsar.
Té experiència en l’administració pública i en la docència universitària. Pertany a nombroses entitats científiques relacionades amb la història. Investigador i divulgador, ha publicat articles científics i llibres, i col·labora amb diverses publicacions. 

Vegeu el seu curriculum detallat

Trobada amb el Candidat

18 de març de 2023, mercat de Valldoreix

Foto trobada amb el candidat -1
Foto trobada amb el candidat -2

Segueix-nos a les xarxes! Contacta'ns!

Impulsem i donem suport:

Associacions, col·lectius i partits
Candidatura Valldoreix PLURAL
Impulsat per:
Veïns Progressistes de Valldoreix
Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix
VPV
Gent per Valldoreix
Gent per Valldoreix
G×V
Valldoreix Cultural i Plural
Valldoreix Cultural i Plural
VCP
Acció Cultural de Valldoreix
Acció Cultural de Valldoreix
ACVDX
Associació de Veïns de ca n'Enric-la Miranda
Assoc. de Veïns de Ca n'Enric la Miranda
AVVCELM
Esquera Republicana de Catalunya
Esquerra republicana de Catalunya
ERC
Candidatura d'Unitat Popular, CUP
Candidatura d'Unitat Popular 
CUP
Partit Socialista de Catalunya
Partit dels Socialistes de Catalunya
PSC
En Comú Podem
En Comú Podem
ECP

Testimonis: Per què votaràs en Juanjo Cortés ?


Joan Boada

“El conec des de fa molt de temps i crec en la seva responsabilitat i consciència de fer les coses bé.”

Joan Boada
Jubilat
Pablo Alonso

"Votaré el Juanjo Cortés perquè es el candidat unitari de les esquerres de Valldoreix i perquè confio que serà fidel al seu programa.
També votaré En Comú Podem per aconseguir la majoria de vocals a la Junta de Veïns, imprescindible per poder governar."

Pablo Alonso González
Comercial, pensionista en actiu i activista social
Toni Priante Morató

“Un Ajuntament amb tants recursos ha de tenir algú al capdavant amb la formació i la competència del Juanjo”

Toni Priante Morató
Advocat
Rosa M. Marquès

“Perquè no vull que Valldoreix perdi el sentit de poble i en Juanjo és una persona molt del poble i coneix molt bé Valldoreix.”

Rosa M. Marquès
Jubilada
Montse Turu

“L’EMD necessita un canvi radical i el poble necessita el Juanjo. És un home prudent, treballador i té molta experiència en la gestió de les EMD.”

Montserrat Turu
Ex-presidenta de l'EMD de Valldoreix
Toni Satorres

“És una persona honesta, el que més valoro en una persona.”

Toni Satorres
Jubilat
Jordi Riart

“Vull un bon gestor i el Juanjo ho és. És bona persona i coneix molt bé el poble i la seva administració interna.”

Jordi Riart
Enginyer
Andreu Giralt Puga

“Li conec la trajectòria d’estima per Valldoreix. S’estima Valldoreix i és un pencaire.”

Andreu Giralt Puga
Professor de secundària
Carmen Lérida

“El Juanjo activarà Valldoreix perquè torni a revifar”

Carmen Lérida
Comercial
Lluís Soler

“És una persona honesta. Necessitem una persona així.”

Lluís Soler
Industrial
Anna Francés

“En Juanjo és la millor alternativa per a Valldoreix en aquests moments, amb escreix”

Anna Francés
Funcionària
Joan Badia

“Per donar més vida i impuls a Valldoreix”

Joan Badia
Psicòleg
Carles Albesa

“Perquè en Juanjo és molt receptiu a les necessitats de Valldoreix”

Carles Albesa
Professor Educació Física i alpinista
Carme Ballesteros

“Perquè vol fer el canvi que Valldoreix necessita urgentment. S’estima el poble i té idees molt constructives. Hi confio.”

Carme Ballesteros
Jubilada
Emili Sampere

“Votaré el Juanjo perquè és una persona preparada, que coneix bé Valldoreix i que ha defensat sempre el patrimoni de la vila.”

Emili Sampere
Ceramòleg
Anna Bejarano

“Perquè és del poble i fa anys que treballa per a la cultura de Valldoreix. Sé que es preocupa de debò dels problemes del poble i és una persona íntegra.”

Anna Bejarano
Professora Universitària
Isabel Roca

“Votaré el Juanjo per confiança personal i perquè sé que no li pujarà el poder al cap.”

Isabel Roca
Orientadora professional
Matilde Priante

“El votaré per la seva professionalitat i perquè coneix molt bé Valldoreix i l’estima. S’ho mereix.”

Matilde Priante
Jubilada
Miriam Rocafort

“M’agrada el Juanjo perquè no és un polític professional. Ell sempre ha treballat per a la cultura de Valldoreix. Vull que ens governin persones que lluitin de veritat per la gent.”

Miriam Rocafort
Comercial
Montse Cufí

“Perquè em sembla el millor candidat per a Valldoreix.”

Montse Cufí
Escultora
Susana Hernández

“El conec de tota la vida. Sé que estima moltíssim Valldoreix. I és una persona amb seny.”

Susana Hernández
Arquitecta tècnica

Tu ets Valldoreix

t'escoltem !

Vols dir-hi la teva?

Envia'ns un breu comentari de suport. I també ens pots enviar suggeriments per a la campanya o per actuacions del futur govern de Valldoreix…

Com funcionen les eleccions municipals a l'Entitat Municipal ?

A Valldoreix, per a les eleccions municipals es fan dues votacions en dues urnes separades: una ordinària per al consistori de l'Ajuntament de Sant Cugat, i una altra nominal per al President de l'EMD

Com funciona aquesta doble votació?

Sistema electoral de les EMD

Esquema del sistema electoral de les EMD

 • L'urna municipal. Com a tots els ajuntaments, hi ha una urna per a l'elecció dels regidors. Després, entre els elegits, en les primeres reunions, elegiran entre ells l'alcalde del municipi. La votació es fa simplement prenent la llista de la nostra preferència i dipositant-la a l'urna. Però aquesta urna, en les EMD, determina més coses que veurem més endavant.
 • L'urna de l'EMD. A la segona urna, exclusiva de les EMD es vota, de manera unipersonal, el president de l'EMD (≈alcalde). Hi ha una sola papereta, de color verdós, amb tot els candidats que presenten les diferents formacions, i cal marcar el preferit amb una única creu a la casella corresponent. El candidat que treu més vots serà el president, i els altres… res. 
 • D'on surten els vocals de l'EMD? Les EMD estan constituïdes per una Junta de Veïns, amb el President (≈Alcalde) i els vocals (≈Regidors). Els vocals NO són escollits, sinó designats per les formacions que presenten llistes a l'Ajuntament, de manera proporcional als vots que aquestes hagin obtingut en el conjunt de les urnes de les seccions electorals de Valldoreix.
 • Quants vocals es designen? La Llei diu que un terç dels regidors del Municipi. St. Cugat té 25 regidors, en surten 8 i escaig, més el President, en total 9, sempre ha de ser senar.

La perversitat del sistema electoral de les EMD.

El sistema electoral actual, malgrat les modificacions que s'hi han anat fent, és obsolet i pervers per les raons següents:

     1. L'elecció del president i dels vocals surten d'urnes diferents, i pot passar (de fet ha passat a Valldoreix) que un president sigui minoritari, amb una majoria de vocals de l'oposició que ho paralitzin tot. En un ajuntament això es resoldria amb l'elecció d'un alcalde de la majoria, però a les EMD no es pot solucionar.

     2. L'elecció unipersonal del president trenca absolutament el principi de proporcionalitat, ja que tot s'ho endú el candidat guanyador, sense representació dels altres candidats.

     3. Els vocals de la Junta Veïnal no s'elegeixen sinó que són designats per les formacions que es presenten per una altra administració: l'ajuntament. Poden sortir vocals de formacions inexistents a Valldoreix.

     4. En els ajuntaments, les llistes de regidors es formen com equips de persones coherents, i el cap de llista que serà alcalde pot comptar amb un equip de govern que, almenys parcialment, està format per persones afins. En les EMD, el president es pot trobar amb un equip de persones que no ha triat i poden ser incompatibles.

     5. El nombre de vocals depèn del nombre de regidors de l'ajuntament mare i no dels habitants de l'EMD. Així, dues EMD del municipi de Lleida –Sucs i Raimat– amb poc més de 500 habitants cadascuna, tenen 9 vocals, igual que Bellaterra amb 3000 habitants i Valldoreix amb uns 8500 habitants.

     6. No hi ha cap mecanisme que garanteixi el requisit legal que el nombre de dones i d'homes de cada «llista» sigui equivalent, ja que no hi ha llistes.

     7. La substitució del president, en cas de dimissió, malaltia o decés, es fa per un substitut que es pot posar en la llista, però que pot no tenir res a veure amb el Consistori ja format.

Seguim treballant per un canvi legislatiu.

La importància de la coherència.

Aconseguir un govern eficient i eficaç és cosa dels vots dels ciutadans. Si es vota un president en l'urna de Valldoreix i a la de St. Cugat es vota una formació que no li dona suport, en resulta un govern entorpidor, gens operatiu, totalment ineficaç i inútilment car. Especialment, si a l'«oposició majoritària» hi ha una formació amb voluntat d'anteposar el partidisme a la lògica ciutadana.


Per això és cabdal votar, a Valldoreix, pel President Juanjo Cortés i, a  Sant Cugat, la formació política que es prefereixi d'entre les que li donen suport: ERC, CUP, PSC o Comuns. Plegats farem un govern de progrés, coherent i eficaç


Ens presentem com una «Agrupació d'Electors»

No som un partit ni una coalició de partits, sinó un grup de veïns i veïnes amb suport de partits.
Per poder presentar-nos, necessitem aportar l'aval de 100 signatures autentificades.

Modes de presentació a les eleccions:

Segons la Llei electoral, les candidatures es poden presentar com a:
    ▸Partit Polític
    ▸Federació de Partits
    ▸Coalició de Partits
    ▸Agrupació d'Electors.

Les forces de progrés de Valldoreix gairebé sempre ens hem presentat com Agrupació d'Electors amb el suport d'Associacions i Partits.
Per això necessitem recollir 100 signatures autenticades per notari o per la secretaria municipal (art 187.3 de la Llei 5/1985 de règim electoral).
Per això, en el seu moment, demanarem la col·laboració ciutadana per recollir les signatures.

Calendari Electoral

Dia de les eleccions: 28 de maig de 2023

Temps per a les eleccions

Dates electorals

 • Decret de convocatòria de les eleccions municipals: 3 d’abril
 • Publicació del decret i entrada en vigor: 4 d’abril
 • Inici de la campanya electoral: la mitjanit del divendres 12 de maig
 • Final de la campanya electoral: la nit del divendres 26 de maig
 • Prohibició de publicar sondejos electorals: des del dilluns 22 de maig
 • Jornada de reflexió: el dissabte 27 de maig

Candidatures per a les eleccions municipals del 2023

 • Presentació de candidatures davant la Junta Electoral de Zona: entre el 19 i el 24 d’abril
 • Publicació provisional de les candidatures: 26 d’abril
 • Comunicació d’irregularitat en la presentació de candidatures: 28 d’abril
 • Període d’esmenes de les irregularitats: 29 i 30 d’abril
 • Proclamació definitiva de candidatures: 1 de maig
 • Publicació definitiva de candidatures proclamades al BOP: 2 de maig

Meses electorals el 28 de maig

 • Sorteig fet pels ajuntaments, que en tenen la competència, per designar els membres de les meses: entre el 29 d’abril i el 3 de maig
 • Notificació als membres de les meses electorals: tres dies a partir del sorteig, no més tard del 6 de maig
 • Al·legacions a la designació dels membres de les meses: durant els set dies següents de rebre la notificació, no més tard del 13 de maig
 • Resolució de les al·legacions i notificació als suplents, si s’escau: com a més tard el 18 de maig

Vot per correu per a les municipals del 2023

 • Sol·licitud de la documentació per votar per correu: des del 4 d’abril fins al 18 de maig
 • L’Oficina del Cens envia per correu certificat la documentació: del 8 al 21 de maig
 • Termini per enviar el vot a través de les oficines de Correus: del 18 al 24 de maig

Vot de ciutadans estrangers

 • Sol·licitud del vot per als ciutadans de 13 països amb qui el Govern espanyol té acord de reciprocitat per poder participar en les eleccions municipals: fins al 15 de gener
 • Sol·licitud del vot per als ciutadans de la Unió Europea: fins al 30 de gener

Constitució dels ajuntaments

 • Els ajuntaments es constitueixen el vintè dia posterior a les eleccions: dissabte 17 de juny.
 • Si es produís algun recurs contra la proclamació, la constitució s’ajornaria 20 dies: 7 de juliol.

Juanjo Cortés García

Curriculum vitae

Nascut a França, l’any 1965. Viu a Valldoreix des de maig de 1968.

Formació acadèmica.
Historiador. Llicenciat en Filosofia i Lletres, secció Història per la U.A.B. (1989).
Màster en Historia Medieval per la U.A.B. (1998).
Diplomat en Genealogia (1998), Nobiliària (1999), Heràldica (2000). Vexil·lologia (2003) i Sigil·lografia (2004) per la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària (SCGHSVN).

Experiència a l’administració.
Tècnic A-1 al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya (1989-1993).
Prestació Social Substitutòria a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat (1993-1994).
Des de l’any 2004 és tècnic A-2 de Protocol, relacions ciutadanes i arxiver de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix.
Ha format part de diversos tribunals de selecció de personal a l’EMD.
Secretari de l’Agrupació d’EMD de Catalunya (2005-2019). Actualment en funcions.
Durant el període (2005-2019) ha representat les EMD catalanes en les negociacions amb el Ministeri d’Administracions Públiques i grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat, per tal de defensar les EMD en la tramitació de LRSAL.
També ha representat les EMD catalanes en les diverses comissions de treball amb el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, així com una compareixença parlamentària durant la tramitació de la Llei de Governs Locals de Catalunya.
Vocal de la Federación de Concejos, Pedanías y Parroquias rurales de España (2012-2019).
Vocal de la Federación Española de Entidades Menores (FEEM) (2012-2019).
Ha assessorat a diversos pobles de Catalunya en el seu procés de constitució en EMD: El Talladell, Baldomar, Sant Miquel de Balenyà, L’Estartit, etc...

La docència forma part de la seva vocació.
Ha estat professor associat d’Història Medieval a la U.A.B. (1993-2000).
Professor d’ensenyament secundari i batxillerat (1995-2003).
Professor de paleografia, genealogia, heràldica i altres disciplines dels cursos de la Societat Catalana de Genealogia, des de l’any 1999.

Es defineix com animal social i creu en els grups de treball i en l’associacionisme com a forma d’organització i de col·laboració.
Soci de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix. Va ser secretari de la junta de govern (1988-1991).
Fundador i President de Valldaurex Centre d’Estudis de Valldoreix, des de 1998.
Vocal (1997-2007), secretari (2007) y president (des de 2007) de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Vexil·lologia, Sigil·lografia i Nobiliària.
Membre de la Asociación Cántabra de Genealogía ASCAGEN, des de 2007.
Ha estat membre de l’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya, (2005-2022).
Va ser membre de l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), (1994-2004).
Membre de la Confederación Española de Centros de Estudios Locales, representant la SCGHSVN. (Des de 2017).
Membre corresponent del Centro de Estudios Genealógicos e Históricos de Rosario (Argentina). (2008).
Acadèmic corresponent per Barcelona de la Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía. (2019).
Membre fundador de la Sociedad Iberoamericana de Genealogía e Historia (SIGEH). (2020).
Membre de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona. (2022).
Membre de l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix. (2022).
És membre de diverses entitats locals, nacionals, estatals i internacionals de caire cultural, veïnal i social.

Ha fet tasques editores en diverses revistes científiques.
Coordinador del Consell de redacció de la revista Medievalia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d’Estudis Medievals. (1995-2000).
Director de la revista Valldaurex del Centre d’Estudis de Valldoreix (1998-2008).
Membre del Consell de redacció (1998-2007), director (2007-2013) i membre del Consell assessor (2021) de la revista Paratge, de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària.

Ha explorat altres formes d’investigar i divulgar la història.
Va ser membre fundador i director del Museu de Valldoreix (1985-2014).
Ha treballat d’arqueòleg, entre d’altres llocs al Castell de Canals o l’església de Sant Cebrià de Valldoreix i també d’arxiver, destacant la catalogació i inventari de l’Arxiu Parroquial de Valldoreix y la de l’Arxiu de la Masia de Can Monmany.
Creador y director del Curs d’Història de Valldoreix (1994-2014).
Membre, des de 2006, del Seminari de Paleografia, de Codicologia i de Diplomàtica del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Creador y coordinador del Seminari de Paleografia de la Societat Catalana de Genealogia (2000-2008).
Ha estat membre de diversos comitès organitzadors de congressos científics.
És conferenciant habitual de temes d’història, genealogia o Entitats Municipals Descentralitzades de diverses institucions.
Col·labora, de manera regular, en mitjans de comunicació locals (ràdio, premsa, …).

Ha publicat els llibres.
Valldoreix. La voluntat d’un poble. (2004).
L’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix 100 anys al servei d’un poble. (2019).
És autor de més d’una quarantena d’articles científics, molts d’ells sobre Valldoreix, alguns dels quals es poden consultar en repositoris digitals:
https://uab.academia.edu/JuanjoCort%C3%A9sGarc%C3%ADa
Alguns dels seus articles breus es poden consultar al seu blog personal:
http://juanjodevalldoreix.blogspot.com/?view=magazine
o en el web del Tot Sant Cugat:
https://www.totsantcugat.cat/autor/juanjo-cortes_1102115.html
Recentment ha col·laborat en el llibre Confinats de Josep Mª Vallès.

Col·laborador en premsa.
Ha estat col·laborador de Butlletí de l’APVV, Informatiu de Valldoreix, Ràdio Sant Cugat, Cugatmedia, Quatre Cantons, Diari de Sant Cugat, Tot Sant Cugat, TV Sant Cugat, RTVE, entre d’altres mitjans.

Reconeixements.
Premi Taronja APVV (1989).
Pregoner de Valldoreix (2000).
Premi Vila de Valldoreix (2010).

Veïns i Veïnes Progressistes de ValldoreixAvís legal
Llicència de Creative Commons    Els continguts estan subjectes a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.
Som a la web des de març del 2009 — Versió creada per: KHC.